Norsk lagseier i Nordisk trap-landskampen

Nordisk landskamp og Skandinavisk mesterskap i nordisk trap 2024 ble i år arrangert i Sverige med Karlstad Jaktskytteklubb som arrangør. Selv om ikke været var helt på vår side i starten, var det en flott landskamps helg hos søta bror!

Norge, Sverige og Danmark skulle konkurrere om gullet og pokalen atter en gang. Også i år var vi heldige og hadde med skyttere fra Island og Færøyene for andre gang på rad. Her presenteres den norske troppen.

Kvelden før avreise fikk vi melding om sykdom blant en av seniorene. På kort varsel heiv 1. reserven, Henning Øygarden, seg rundt og tok plassen til Frode Rundhaug. Veldig sporty gjort!

Det ble som vanlig skutt 150 duer + finaler. For sjette år på rad, kunne Norge stolt ta med seg vandrepokalen hjem med totalt 3358 poeng, svenskene tok sølv med 3324 poeng og danskene tok bronse med 3164 poeng.

Vår utvalgte 25. skytter, unge Ole Emil Gulbrandsen, fikk nok en tur han sent vil glemme. Med betennelse i kroppen og en tur innom akuttmottaket på sykehuset i Karlstad på lørdag, så endte han like fullt ut med et strålende resultat på 139 duer og en plass i juniorfinalen, hvor han havnet på en fin 4.plass! Vi er mektig imponert!

Vi gratulerer alle så mye!

Til neste år er det Norge som er arrangør og da inviterer vi svenskene og danskene til Krøderen 21.-23. august. Vi satser på at Island og Færøyene blir med denne gangen også!

Individuell Junior:

Torjus Hultin Aurebekk – Norge
Albin Larsson – Sverige
Vetle Ingrebretsen Aanensen – Norge
4.plass – Ole Emil Gulbrandsen – Norge
5. plass – Jørgen Nybøle – Norge
Torjus var en av beste norske på laget med 145/150 innledende, 96 på fredag og 49 på lørdag og avsluttet med 23 i finalen!

Individuell senior menn:

Kent Stensson – Sverige
Fredrik Amour – Sverige
Patrik Vahlberg – Sverige
Kent tok gullet etter omskyting mot Fredrik.
Norge tapetserte pallen ifjor, i år var det svenskene sin tur. Beste nordmann, Stian Jevnlid Hoff, tok 5. plassen.
Stian vant plassen inn i finalen etter sudden mot lagkamerat Filip Rasmussen og svensken Michael Nykvist, da de alle hadde 142 treff etter de innledende rundene.