Gull og sølv til Jenny i Europacupen

Denne helgen ble siste runde i Europacupen for 300m rifle avholdt i Väluste i Estland. Jenny Tovseth Kampen Vatne stilte som eneste norske deltaker.

Jenny åpnet Europacuprunden sterkt med sølv i øvelsen 300m standard rifle. Dette er en åpen konkurranse hvor menn og kvinner stiller i samme klasse. Jenny fikk 574 poeng, mens vinneren Karolina Romanczyk fra Polen fikk 578 poeng. Bronsen gikk til Sebastian Langström fra Finland med 573 poeng.

På lørdag var det 300m rifle match på programmet, og her stakk Jenny av med seieren etter imponerende skyting. Det var utfordrende vindforhold, men Jenny mestret dette godt og fikk seriene 98 – 93 – 98 – 97 – 92 – 95 og til sammen 573 poeng.  Karolina Romanczyk fra Polen kom på 2. plass med 570 poeng og 3. plassen gikk til Anžela Voronova fra Estland, også med 570 poeng. Søndag var det 300m rifle liggende, og også denne dagen var det krevende vindforhold på skytearenaen i Väluste. Vinden snudde mange ganger underveis i løpet av konkurransen, var borte i perioder og kom igjen, og med ingen vimpel i sikte ble det noen følgefeil for Jenny. Det ble likevel en fin 5. plass for Jenny med 575 poeng. Vinner av konkurransen ble Karolina Romanczyk med  586 poeng, sølv til Karina Kotkas fra Estland med 584 poeng og bronse til Henna Viljanen fra Finland med 583 poeng.

Resultater fra siste Europa Cup 300m Väluste

I Europacupen på 25m pistol har alle fire runder blitt gjennomført, og det er klart hvilke skyttere som har kvalifisert seg til finalen som avholdes i Thun i Sveits i starten av oktober. Med 5. plass i E-Cuprunden som ble avholdt i Öckerö i  øvelsen 25m standardpistol, har Runar Magnussen fra Sola Pistolklubb kvalifisert seg til finalen som eneste norske skytter. For rifle er det ikke avklart hvilke skyttere som går til finalen enda.