Uttak til European Youth League Finale, Champions League og World Cup Finale

European Youth League
Finalen i European Youth League arrangeres i Novi Sad i Serbia fra 10 – 13. oktober. Dette er en lagkonkurranse i luftpistol og luftrifle for ungdommer i alderen 14 – 19 år.

Norge er en av ti nasjoner som har kvalifisert seg til denne finalen gjennom kvalifiseringer som har blitt avholdt i de ulike regionene i Europa. Norge ble tredje beste nasjon i luftrifle i kvalifiseringen, og i finalen møter fire norske rifleungdommer utøvere fra nasjoner som Ungarn, Ukraina, Finland, Italia og Kroatia. Vi lykkes dessverre ikke i å kvalifisere oss til finalen i luftpistol. NSF har tatt ut følgende utøvere til finalen i Novi Sad:

Aurora Misfjord
Pernille Nor-Woll
Sebastian Endsjø Johnsen
Jens Olsrud Østli

European Champions League
European Champions League er et konkurranseformat som er utviklet av European Shooting Confederation (ESC) i øvelsene luftrifle, luftpistol, skeet og trap. Nasjonene kvalifiserer seg til finalen gjennom rankingpoeng oppnådd av sine fire best rangerte utøvere i den enkelte øvelse.

Det er de tre høyst rangerte nasjonene + vertsnasjon som blir invitert til Champions League. I luftrifle ble Norge nest beste nasjon, og er dermed kvalifisert for finalen i Beograd fra 24 – 27. oktober. NSF har tatt ut følgende utøvere til Champions League:

Jeanette Hegg Duestad
Pernille Nor-Woll
Jon-Hermann Hegg
Henrik Grimsrud Larsen


World Cup-finale

Word Cup-sesongen 2024 blir avsluttet med World Cup-finale som gjennomføres i New Delhi fra 13 – 18 oktober. Det er de 6 best rangerte utøverne med rankingpoeng oppnådd i WC i 2024, som kvalifiserer seg til finalen i India. I tillegg blir medaljevinnere fra OL i Paris invitert. Følgende utøvere har kvalifisert seg til WC-finalen:

Jeanette Hegg Duestad – 50m rifle match
Ole Martin Halvorsen – 50m rifle match
Jenny Stene – 50m rifle match

Jenny Stene er på reise i dette tidsrommet, og stiller derfor ikke i WC-finalen.