NM Skeet gjennomført!

Årets NM skeet ble i helgen arrangert av Åmot JFF, som ble en stor suksess i godt vær på Hovdmoen skyteanlegg. Utøvere ble godt hjulpet av en liten og ivrig arrangørstab, som til tross for manglende langsiktighet både for arrangør og utøvere fikk på plass et NM i 2024. En stor takk til de ivrigste bidragsyterne som sørget for at årets viktigste nasjonale konkurransearena innen skeet kom på plass. Vi sender dermed en stor takk til arrangører for et flott NM, og gratulerer med vel gjennomført. 

Ekstra gledelig er det at junior- og dameklassen hadde utøvere i årets NM, dette har dessverre vært mangelvare noen år. Eplerød Sportsskyttere er meget dyktige på juniorarbeid, noe de har vist i flere år. Det er mange, både lokalt og sentralt, som uttaler at de er imponert over dette arbeidet. Norges sporttskytterforbund håper flere klubber tar initiativ til større aktivitet på rekrutteringsfronten.

I klassen V55 var det stor deltagelse med hele 8 utøvere. Norgesmester ble Ole Henrik Gusland fra Brunlanes SS med 113 treff, Vidar Myhrehagen fra Østlandske SS tok sølv med 106 treff, mens Yngve Kartveit fra Bergen LK tok bronsen med 101 treff.

Veronica Lilleødegård som representerer Brunlanes SS ble norgesmester i kvinneklassen med 60 treff, og 27 treff i finalen.

Leander Johnsen fra Eplerød SS var beste skytter i kvalifiseringen med 88 treff i junior menn, men i finalen tuktet Magnus Jeger Rannestad Hansen fra Kristiansand S JFF han godt. Etter finaleskuddene var skutt sto begge med 36 treff, og måtte dermed i omskyting om norgesmestertittelen. Her var Magnus best med 2 treff, og ble norgesmester! Leander vant sølvet med 1 treff, mens lagkamerat Sander Kleppan fra nevnte Eplerød SS fikk bronse.

Finalelaget, klasse menn.

I klasse menn var det hardest konkurranse om de edleste medaljene, her var finalegrensen på 115 treff. Jørgen Engen og Jonas Filtvedt var best i kvalifiseringen med 120 treff.  Finalen var spennende helt fram til siste plate, og Jonas Filtvedt fra Åmot JFF ble nok en gang norgesmester, attpåtil på hjemmebane. Dette med 56 treff, kun to treff foran Jørgen Engen fra Oslo Skeet og trap-klubb som vant sølvmedaljen. Bronsen ble vunnet av Knut Rustad fra Åmot JFF med 45 treff. Øvrige i finalen, nr 4 ble Kim Anders Øvrid fra Oslo S&TK, nr 5 ble Geir Heggertveit fra Bergen LK og nr 6 ble Tom Beier Jensen fra Oslo S&TK.

Lagkonkurransen ble vunnet av Oslo Skeet og Trapklubb med Jørgen Engen, Tom Beier Jensen og Kim Anders Øvrid på laget. Sølv gikk til Åmot JFF med Gunnar Filtvedt, Knut Rustad og Jonas Filtvedt. Bronse gikk til Bergen LK med Geir Heggertveit, Yngve Kartveit og Peder Henanger. 

Fullstendige resultatlister finner du her. 

Vi gratulerer norgesmestere og medaljevinnere, samt skyttere med flotte prestasjoner under årets norgesmesterskap i skeet!