NM FITASC Compak Sporting og uttak til VM!

I helgen ble det arrangert NM FITASC Compak Sporting på Løten med Løiten Sportsskyttere som arrangør. I NM FITASC Compak Sporting skytes det en Grand Prix med 100 + 100 duer, fordelt på lørdag og søndag og man måtte til med Shoot-Off for å kåre flere av vinnerne i medaljeklassene.

Norgesmester i åpen klasse ble Martin Røsrud Graven etter en Shoot-Off mot Roar Olsen hvor begge hadde 196 treff av 200 innledende. Oskar Næss tok bronsemedaljen etter Shoot-Off mot Kim Buer.

Av damene ble det Åshild Camilla Nordli som tok gullet med 186 treff. Caroline Waller Gusland tok sølv foran Iselin Aafloen som begge hadde 178 treff (Iselin hadde ikke mulighet til å delta i Shoot-Off).

Av juniorene var det Aksel Rekkedal Johansen som tok med seg gullet med 185 treff. Oscar Bratlie tok sølvet med 180 treff og bronsen gikk til Kristoffer Eriksen med 173 treff.

I V55 hadde Jon Salve Håkedal og Bjørn-Erik Hildonen begge 190 treff av 200 innledende og de måtte inn i en Shoot-Off for å kåre medaljene i Veteranklassen. Når de gikk av standplass etter Shoot-Off var de likt. Da var det duket for Sudden Death og de knivet over flere standplasser, men til slutt trakk Jon det lengste strået og vant gullet foran Bjørn som tok sølv. Bronsen gikk til Tom Nalum etter Shoot-Off mot Thomas Nyberget.

I V65 var det Geir Ståle Vie som stakk av med førsteplass med 183 treff foran Jostein Vibstad som hadde 180 treff. Bjørn Aatangen tok tredje med 173 treff. I V73 vant Jon Kvilhaugsvik.

Det var Brunlanes S.S.1 som stakk avgårde med lag gullet med hele 571 treff, laget bestod av: Martin Røsrud Graven, Tom Nalum og Magne Gusland. Sølv gikk til Østlandske S.S.1 med 568 treff. Sølvlaget bestod av: Henrik Fylling, Knut Olav Gjerstad og Thomas Nyberget. Bronsen gikk til Moss og Omegn J.F.F. med 558 treff. Laget bestod av: Nicolai Wagner, Aksel Rekkedal Johansen og Ole Henrik Sand Bråthen.

Vi gratulerer så mye til alle de nye Norgesmesterne!
Fullstendige resultater finner du her. 

Uttak til representasjon til VM Ungarn:
Dette norgesmesterskapet var også siste del av grunnlaget for å bli tatt ut til å representere Norge under VM i Ungarn som er nå til helgen, 15.-18. august.
Uttaket er gjort etter rangering av de 3 beste resultatene av 5 uttaksstevner. Det er også en forutsetning at man var påmeldt og skulle ta turen til Ungarn.
De uttatte er:

Juniorlag:
Oscar Bratlie
Aksel Rekkedal Johansen
Hannah-Anette Flekstad

Damelag:
Åshild Nordli
Iselin Aafloen
Caroline Waller Gusland

Herrelag:
Roar Olsen, som også er lagets kaptein på turen
Martin Røsrud Graven
Nicolai Wagner

Veteran (Senior):
Tom Nalum
Thomas Nyberget
Henning Solem

Totalt er det 26 deltakere som reiser nedover for å delta i VM i Compak Sporting. Konkurransen går over fire dager med 50 duer hver dag.  FITASC disiplinene er åpne mesterskap med topp og bredde i skjønn forening. Her er verdens beste skyttere samlet og for de i toppen er det beinhard konkurranse om de gjeve medaljene. Men man kan også delta for å konkurrere mot seg selv eller en kompis, man kan også bare skyte for opplevelsen. Så det oppfordres til å melde seg på disse mesterskapene til neste år!

Vi har sterke skyttere som reiser nedover og vi ønsker alle sammen masse lykke til i Ungarn!