Flott NM i Nordisk Trap – med endelig uttak til landskamp!

I helgen ble norgesmesterskapet i Nordisk Trap arrangert, med oppstart fredag og slutt søndag. Songdalen lerdueklubb har gjennomført et stødig mesterskap, og la tilrette for gode forhold for skytterne som hadde tatt seg til Songdalen. Dog var det variabelt vær gjennom helgen, så skytterne har fått utfordret seg under flere typer forhold. Dette mestret i midlertidig Torstein Kleppe Sørdalen svært godt, som ble beste skytter med flotte 148 treff, og hele fire serier med 25 treff i mesterskapet. Med det ble han også norgesmester i senior. Kristoffer Wremer var like bak og tok sølvet med 147 treff, mens Øyvind Skoglund vant bronsen med 146 treff.

I kvinneklassen hadde både Eva Kristin Knudsen og Elise Larsen en flott start med 25 treff, og de fulgte hverandre til siste slutt. Det endte med 139 treff på begge, som måtte i omskyting om norgesmestertittelen. Her var Eva best med 19 treff, mot Elises 18, og dermed ble Eva Kristin Knudsen norgesmester foran Elise Larsen. Isabell Spilling Grimestad vant bronsen med 128 treff.

Svein Arild Christensen hadde en svært god konkurranse, og ble norgesmester i junior menn med 145 treff, mens Jørgen Nybøle vant sølvet med 142 treff. Torjus Hultin Aurebekk var like bak med 141 treff, og sikret med det bronsen. Vetle Ingebretsen Aanensen ble norgesmester i U16 med 138 treff, mens Ole Emil Gulbrandsen vant sølvet med 135 treff. Arnt Martin Skofteland vant bronsen med 131 treff. Dette mens Per Arne Vaterland sikret norgesmestertittelen i U14 med 140 treff, med to flotte 25 treff serier. Isaac Hålien ble sølvvinner med 133 treff. Med andre ord svært god skyting av våre yngste skyttere i mesterskapet.

Jim Pedersen hadde fullt hus til og med tredje serie, og endte med 143 treff i V55, og sikret med det norgesmestertittelen i klassen. Det betyr samtidig at han forsvarte fjorårets NM-gull i denne klassen! Roy Vidar Nilsen og Ole Johan Sætnernes var like bak med 142 og 141 treff, og sikret med det sølv- og bronsemedaljen. Øyvind Syvertsen ble norgesmester i V65 med 140 treff, foran Tommy Jakobsen som sikret sølvet med 139 treff. Leiv Fremmersvik vant bronsen med 138 poeng.

Bjørn Haug ble norgesmester i V73 med flotte 134 treff, mens Leif Arild Fjellheim sikret nok en norgesmestertittel i SG-S med 126 treff.

Vi gratulerer norgesmestere og medaljevinnere med flotte prestasjoner, og takker arrangør for et fantastisk mesterskap på sørlandet! Fullstendige resultater finner du her.

 

Uttatte skyttere til landskamp, Nordisk Trap 2024.

Norgesmesterskapet var også siste grunnlag for uttak til landskamp i Nordisk Trap, som arrangeres i Karlstad, Sverige. Landskampen går fra 22.-24. august. Dermed er også uttaket for landskampen klart, oversikten over uttaket finner du her.

Vi gratulerer uttatte skyttere med uttaket, og ønsker lykke til i oppladningen til landskampen!