Flotte prestasjoner på helgens tre NMer!

Det har i helgen blitt gjennomført tre NMer langs norges land, lengst nord har Varanger Sportsskytterklubb arrangert NM FITASC Sporting i Vadsø, mens Levanger Sportsskytterlag har hatt NM 50 meter rifle for veteraner i Levanger. På Løvenskioldbanen har Ullensaker JFF arrangert OL-trap. Det har blitt skutt mange gode resultater gjennom helgen, og 15 individuelle norgesmestere er kåret – i tillegg til norgesmestere i lagskyting. Vi gratulerer skyttere med fantastiske prestasjoner, og gratulerer norgesmestere (og rekordholdere) og medaljevinnere. Vi retter også en stor gratulasjon og takk til våre flotte arrangører, som har stått for god underholdning og samlet skyttere til sommerens høydepunkter.

I nord arrangerte Varanger Sportsskytterklubb  NM i FITASC Sporting, der det i forkant er lagt ned et stort stykke arbeid. Mesterskapet startet fredag med utstyrskontroll og offisiell åpning av leder av arrangørkomiteen Bjørn-Erik Hildonen, NSF representant Robert Harald Flatli og TD Ole Morten Akre. De hadde skyttere fra også utlandet, og det ryktes svært godt humør og ikke minst bane-layout. 54 deltakere har funnet veien til NM, likevel var det hjemmehåpet Bjørn-Erik Hildonen som ledet med 69 treff.

Johan Kvam viste derimot norgesmestertakter på NMs siste dag, og sto til slutt som nettopp det – norgesmester med 134 treff i klasse åpen. Det var dog svært jevnt for Trond Arne Grinder og Bjørn-Erik Hildonen var begge like bak med 133 treff. Derfor måtte de ut i omskyting om sølvmedaljen, er Trond Arne var best med 19 treff, mot Bjørn-Eriks 18 treff. I kvinneklassen ble Anja Dramstad norgesmester med 109 treff, mens Marcus Kandola ble norgesmester i juniorklassen med 83 treff. Bjørn-Erik Hildonen var best og ble norgesmester i veteranklassen med sine 133 treff.

Fullstendige resultater finner du her.

Flott skyting – et mesterskap med norgesrekorder i Levanger!
I Levanger har Levanger Sportsskytterlag arrangert NM 5O meter for veteraner, og det har hele helgen vært gode forhold – utenom en liten periode med styrtregn. Dette vises dog også på resultatlistene, der det er satt to nye norgesrekorder, i tillegg til en tangering av norgesrekord. De første norgesmesteren ble kåret på lørdag, da V45 og V55 gjorde seg ferdig med match og 60 skudd liggende.

Randi Karoliussen startet flott på match og ble norgesmester i V45 med 578 poeng, og tangering av Nils Petter Håkedals norgesrekord. Hun toppet dagen med nok en norgesmestertittel på 60 skudd liggende med 621,4 poeng. Nils Petter Håkedal var ikke noe dårligere, og startet dagen med 577 på match. Med dette forbedrer han også egen norgesrekord med hele 7 poeng, som han satt i NM Elverum i 2023. Han tar også storeslem da han vinner nok et NM-gull på 60 skudd liggende med 623,0 poeng.

På søndag var det V65 og V73 i aksjon, og også her ble det dobbel norgesmestertittel i V65. Villy Arnjolt Sverkmo viser forrykende liggende form, og vinner knematchen med 583 poeng. Den gode skytingen tar han med i 60 skudd liggende, og blir norgesmester med 620,2 poeng. Med det setter også han norgesrekord, den forrige holdt Harald Stenvaag på 619,9 poeng. Denne ble satt under NM Løvenskiold i 2022.

I V73 ble Bjørn Egil Hansen norgesmester på knematch med 575 poenG. Fritdjof Dypveit vinner 60 skudd liggende med flotte 618,1 poeng, med det setter han også norgesrekord. Odd Kolsrud holdt denne med 617,0 poeng – satt på NM Levanger i 2021.

Fullstendige resultater finner du her.

Sverre Johan Hilmen norgesmester i OL-Trap!
Tom Nalum var best innledende med 118 treff, finalen skulle midlertidig snu om resultatlisten i OL-trap på Løvenskiold i dag. Med en finalegrense på 114 treff, var det 6 spente finalister som skulle skyte om norgesmestertittelen i klasse åpen i dag. Der var Sverre Johan Hilmen best, og ble norgesmester med 39 treff i finalen. Tom Nalum vant sølvet like bak med 36 treff.

Caroline Waller Gusland ble norgesmester med 25 treff i finalen. Spenning ble det videre i V55, der det ble 107 treff for både Geir Wemmestad-Haaland og Øivind Steinsholt. Likevel var det Geir som kunne kalle seg norgesmester tilslutt!

Fullstendige resultater finner du her.

Detaljerte oppsummeringer og bilder finner du på vår Facebook-konto.