Minneord – Hallgrim Opheim

Hallgrim Opheim gikk bort 29. mai 2024. Med dette har norsk skyttersport mistet en bauta og en av sine markante skikkelser gjennom mange tiår.

Hallgrim har betydd mye for norsk skyttersport. Han var en aktiv og meget god skytter og en sentral person i Gardermoen Flystasjon Skytterklubb på 60 – 70 og inn på 80-tallet.

Han var trener for det norske militærlandslaget i over 15 år, fra 70-tallet of frem til slutten av 80-tallet. I tillegg var han også trener for Norges Sportsskytterforbund og hadde ansvar for Norges tropp til OL i Seoul i 1988. Han var også trener for de arabiske emiratene på midten av 90-tallet.

Hallgrim fikk Norges Sportsskytterforbunds høyeste utmerkelse «Hederstegn i gull» i 1987.

Hallgrim var en mann som ikke holdt inne for sine meninger. Han var myndig og bestemt, og når han snakket lyttet alle. Samtidig var han et lyttende og et godt menneske som støttet når det var behov. Det er mange som har nytt godt av hans kunnskap og evne til å formidle kunnskap opp gjennom årene.

Halgrim var visjonær og så tidlig nytten av trening og konkurranse med luftvåpen. Selv om han var en habil feltskytter understreket han alltid viktigheten av basistrening med luft- og presisjonsskyting.

En bauta i norsk skyttersport har gått bort.

Norges Sportsskytterforbund lyser fred over Hallgrims minne.

Bjørn Harald Vik
President Norges Sportsskytterforbund