6. plass til Jenny Stene i WC Baku

Jenny Stene sto for den beste norske prestasjonen i forrige ukes WC-runde i Baku, Aserbajdsjan, da hun lørdag ble nr. 6 i 50m match. I kvalifiseringen var hun best av alle med 594 poeng (199-199-196). Henrik Larsen lå lenge an til å nå finale i guttas kvalifisering. Med 195-199-194 ble det 588 poeng og bare en innertier bak finalegrensa. Henrik åpnet faktisk med 11 tiere på stående før det ble poengtap og til slutt en 9.plass.

Fordi det ikke ble gjennomført 25m- og 50m-øvelser i WC Granada i februar, ble det skutt to konkurranser i 50m match i Baku. I den første konkurransen ble Jenny nummer 22 med 589 poeng (196-198-195)  i kvalifiseringen. Da var hun to poeng fra finaleplass. Heller ikke for Henrik klaffa det like bra i denne konkurranse, sjøl om det starta bra med 198 og 200 på knestående og liggende. På stående ble det derimot 188 poeng og dermed 586 poeng og 23. plass totalt.

I luftrifle ble det 33. plass til både Jenny og Henrik, med hhv. 628,4 poeng og 627,6 poeng. De respektive finalegrensene gikk på 631,2 og 630,5 poeng. De to skjøt også luftrifle mix-lag, poengsummen 626,5 ga 23. plass, og det var 3,8 poeng opp til finalegrensa på 630,3 poeng.

Ole-Harald Aas skjøt ikke luftpistol i Baku, men fikk to konkurranser med silhuettpistolen. Den første konkurransen starta bra, på sine første 30 skudd fikk han 287 poeng med seriene 96 – 100 – 91. På dag 2 ble det langt mer utfordrende forhold, grunnet kraftig regn ble Ole-Harald flyttet over til en annen seksjon. Her ble det 277 poeng med seriene 94 – 95 – 88, og totalt slutta han dermed på 564 poeng 0g 38. plass.

Den andre konkurransen starta bra med 97 poeng i 8-sekundsseriene, men under 6-sekunderserien fikk han en funksjoneringsfeil som ikke ble godkjent. Det ga 0 poeng på siste skudd, og dermed ble det umulig å henge med de beste. Til slutt endte Ole-Harald som nr. 46 med  poengsummen 560. Ole-Harald var allikevel fornøyd med store deler av konkurransen, og fortsetter det gode treningsarbeidet og ser fremover mot EM i Osijek i slutten av mai.
«Jeg gjennomfører gode serier på 8 og 6, mister litt rekylopptaket på 4 sek, så da får jeg ikke plassert siktene riktig. Da ryker det mange poeng på få skudd. Jeg får en ikke godkjent funksjoneringsfeil på omskytingen i går, og mister et skudd og poeng på dette. Veldig kjedelig når slik skjer, men en erfaring å ta med seg videre», forteller Ole-Harald etter endt konkurranse.