Første NM viltmål 2024 gjennomført!

Norgesmestere i kvinneklassen (Anneline Tangen) og junior menn (Kristian Olsen)!

NM 50 meter viltmål ble i helgen gjennomført på Løvenskioldbanen av Oslo Sportsskyttere. Det har vært fine dager på Løvenskiold med mye god skyting, der de første norgemesterne i viltmål har blitt kåret i år. Vi takker Oslo Sportsskyttere for et flott norgesmesterskap, og gratulerer samtidig norgesmestere, medaljevinnere og skyttere med flotte prestasjoner under årets første NM i viltmål.

På lørdag gjorde kvinner seg ferdig med sine øvelser, der var Anneline Tangen best, og ble dobbelt norgesmester i normalprogrammet (30+30 skudd) og mixed (40 skudd). Med 564 poeng på normalprogrammet, kunne hun også juble for norgesrekord i øvelsen. På mixed satte hun inn flotte 369 poeng, som skulle vise seg å resultere å bli nest beste skytter på tvers av øvelsene, uavhengig klasse. Gabriella Körtveleyéssy ble nummer to i begge øvelser med henholdsvis 526 og 343 poeng.

I senior ble det ikke mye variert på pallen, Espen Krogstad ble også dobbeltnorgesmester med 572 på normalprogrammet, og 374 poeng på mixed. Med det ble han også beste skytter på normalprogrammet uavhengig klasse, og ble tildelt «gullgrisen»! Ola Stene vant sølvet i begge øvelser med henholdsvis 540 og 385 poeng, mens Tommy Sørlie ble bronsevinner med 524 og 347 poeng.

Dobbel norgesmestertittel ble det også til Kristian Olsen som vant normalprogrammet med 528 poeng, og 348 poeng på mixed. På normalprogrammet ble Johan Øksnes sølvvinner med 493 poeng, mens han skøt seg til bronse på mixed med 318 poeng. Johan Risto ble bronsevinner med 480 på normalprogrammet, med han vant sølvet på mixed med 340 poeng.

Tor Egil Mauseth vinner V55 på mixed med 343 poeng, dette foran Jan Moe, kun poenget bak! Tor Heiestad vinner bronsen med 338 poeng. Revansje får han midlertidig på normalprogrammet, der han blir norgesmester med 537 poeng. Tor Egil Mauseth tar sølvet med 518 poeng etterfulgt av Tor Fleime med 515 poeng.

Fullstendig resultatliste: Resultatliste NM 50 meter viltmål 2024.