Fantastisk gjennomført NM felt på Rena!

To nye, og siste dager er over på NM felt på Rena, og vi kan gratulere nye norgesmestere, medaljevinnere og skyttere med fantastiske prestasjoner. Likevel er det arrangører som også får sin del av applausen, for et fantastisk mesterskap!

Fullstendige resultatlister finnes her, for hele mesterskapet. 

Nikolai Rico Hansen fra Kongsvinger Sportsskyttere vinner forsvarsforeningens ungdomsmedalje.

Nikolai Rico Hansen vinner forsvarsforeningens ungdomsmedalje.
Nikolai Rico Hansen blir norgesmester i ungdomsklassen med 95 poeng, og var med det beste skytter blant ungdoms- og juniorskytterne. Med det vinner han forsvarsforeningens ungdomsmedalje, som deles ut til beste skytter i disse klassene i øvelsen fintelt. Dette skjedde ikke helt uten dramatikk, da begge klassevinnerne i junior hadde samme poengsum. Nikolais 18 soner (inntertreff) blir nok til å vinne medaljen! Dette foran Lucas Sebastian Sivertsen-Ekdahl som tar sølv i ungdomsklassen med 74 poeng, og Oskar Robberstad som tar bronsen med 71 poeng. 

I junior kvinner hadde nemlig Maja Skrøvseth Øiamo 95 poeng og 13 soner, og blir norgesmester i denne klassen. Molly Børtveit Knudsen vinner sølvet med 89 poeng, og Eline Melkild Aalmo tar bronsen med 88 poeng. I junior menn hadde John Sverre Aas hadde 95 poeng og 16 soner, og blir norgesmester. Dette foran Tord Alexander Garnes Holst og Melvin Benkestok Vesterhus med henholdsvis 75 og 66 poeng.

I klasse menn ble det omskyting om alle pallplasser i det Simon Øyvind Sørfosbog, Tore Vrålstad, Jon Ørsund og Even André Jonassen alle skyter 107 poeng! Ingen kan gjøre noe med Simon Øyvind Sørfosbog som blir norgesmester etter og ha truffet med alle sine 6 skudd i omskytingen. John Ørsund og Tore Vrålstad må i ny omskyting etter å ha skutt 5 poeng begge to, der Tore Vrålstad er best, og vinner bronsen. Dermed kan Jon Ørsund gratuleres med bronsemedalje, og Even André Jonassen med fjerdeplass.

I kvinneklassen kan ingen gjøre noe med Ingunn Marie Engelsen som blir norgesmester med 106 poeng, mens Kaisa Røe og Irene Askeland må skyte om resterende pallplasser. Der er Kaisa Røe best, og vinner sølvet med 2 poeng, mot Irene Askelands 1 poeng.

I V55 er det også jevnt, og norgesmestertittelen gjøres på rangering. Der er Tormod Strand best med 105 poeng og 27 soner, mot Øivind Maanums 25 soner. Jørn Morten Sletta vinner bronsen med 104 poeng. Det samme skjer i V65 der både Bjørn Aage Matheson Orø og Rune Hammer også har 105 poeng. Her blir Bjørn Aage norgesmester med 25 soner, mot Runes 22. André Hansø vinner bronsen med 102 poeng.

I v73 blir Tor Inge Brokjøb norgesmester med 94 poeng og 23 soner. Også her Svein Dagfinn Heldal 94 poeng, men 16 soner. Med det vinner han sølvet foran Asmund Sigvald Broks tar bronsen.

Tore Vrålstad fra Greipstad pistolklubb vinner forsvarsforeningens verneidrettsmedalje.

Full klaff på avslutningsdagen
Tore Vrålstad hadde en fenomenal dag på NMs siste dag, og ble til slutt eneste skytter som fylte 6-skudds løypa. Dette i øvelsen grovpistol. Med 109 av 109 poeng ble han norgesmester i klasse åpen, og vant med det også forsvarsforeningens verneidrettsmedalje. Medaljen deles ut til beste skytter i øvelsen, uavhengig klasse. Marius Ugge Eliassen vinner sølvmedaljen med 107 poeng, også etter fenomal skyting. Espen Magnussen tar nok en medalje i mesterskapet, og tar bronsen med 106 poeng.

Reidun Ann Støle gjennomfører også en svært god konkurranse, og blir norgesmester i kvinneklassen med 104 poeng, dette poenget foran Stine Beate Klausen som tar sølvet med 103 poeng. Omskyting måtte til for å kåre siste pallplass, der Mariell Olsen Vestnes og Aina Sandstøl begge hadde 101 poeng. I omskytingen var Mariell best, og vant bronsen med 3 poeng, mot Ainas 1 poeng.

Eline Melkild Aalmo gjorde også en svært god konkurranse, og vant juniorklassen med 97 poeng, videre måtte det også omskyting til for å kåre norgesmesteren i juniorklassen. John Sverre Aas og Melvin Benkestok Vesterhus hadde begge 75 poeng, og i kampen om sølvmedaljen var John Sverre best med 3 poeng. Melvin vant bronsemedaljen med 2 poeng.

Kamp ble det også i veteranklassene, der Jo Geir Lint stakk av med norgesmestertittelen med 107 poeng i V55. Bjørn Einar Norén vinner sølvmedaljen med 106 poeng, mens Bjørn Hugo Kristian Iversen vinner bronsemedaljen på 103 poeng. Dette på rangering foran Bjørn Johannessen. Rangering ble det også i V65 da Bjørn Aage Matheson Orø blir norgesmester med 103 poeng. Her på rangering foran Jakob Kråkevik som vinner sølv. Oddmund Fjerdingen vinner bronsen med 102 poeng.

I V73 vinner Peter Hirth med 98 poeng, mens Svein Dagfinn Heldal tar sølvmedaljen foran Asmund Sigvald Broks, som begge ender på 95 poeng!

Her er arrangementskomitéen for NM feltpistol!

Arrangører trekkes frem som vinnere
Etter offisiell premieutdeling på lørdag ble arrangørplaketten for årets NM utdelt av NSF-representant Knut Inge Kjesbu. Rena pistolklubb og Brumunddal pistolklubb har lagt ned et kjempearbeid, som har resultert i fantastiske tilbakemeldinger på NM felt. Plakettene mottas av stevneleder i Rena pistolklubb, Karl Egil Hanevik, og leder i Brumunddal pistolklubb Ståle Harang. Flere skyttere og klubber trekker frem arrangementet, som det beste norgesmesterskapet som er gjennomført noen gang. Det har vært en fantastisk arrangementskomite, med over 80 frivillige som har stått for god informasjon, løyper, standplasser, servering, utstyrskontroll og parkering – for å nevne noe. Videre har naboklubber Hamar sportsskytterklubb og Åsnes Finnskog pistolklubb bidratt på standplasser i løypa.

Også ordfører Ole Erik Hørstad måtte skryte av det fantastiske arrangørteamet, som har gjort en stor jobb også lokalt. Dette stiller vi oss bak, og gratulerer med et fantastisk norgesmesterskap. Videre takker vi for arbeidet som er lagt ned, og setter stor pris på alt arbeidet som er gjort, for å skape denne fantastiske arenaen på Rena.

Bilder og oppsummeringer ligger på Facebook. Oppsummering for annenhver dag ligger på skyting.no. Innlegg med lenker til bilder og videoer kommer så fort dette er lastet opp.