Jon-Hermann Hegg klar for finale!

Vi gratulerer Jon-Hermann Hegg med finaleplass på 50m rifle match i OL 2024.

Med 593 poeng ble han nummer to i kvalifiseringen, kun slått av verdensrekordholder Yukun Liu fra Kina med 594 poeng. Vi gleder oss over at det endelig ble finale for Hegg etter å ha vært 0,1 og 0,2 poeng unna på de første to OL-øvelsene.

– Nå er jeg veldig lettet. Veldig. Det føles godt. Flyten var mye bedre enn på luft og det var bare å skyte, sa Jon-Hermann Hegg etter kvalifiseringen. Jon-Hermann åpnet med to serier på 99 poeng i knestående, totalt 198 poeng. Deretter ble det samme antall poeng på liggende etter 100 og 98 poeng. På de avsluttende seriene i stående ble det 99 og poeng, totalt 197 poeng. Det ga sammenlagtsummen 593 poeng, og dette holdt dermed godt til finaleplass.

Ole Martin Halvorsen hang godt med i finalekampen og var inne etter to stillinger (knestående og liggende).  Til slutt ble det 586 poeng mens finalegrensa gikk på 590 poeng. I knestående ble det 196 poeng for Ole Martin, og han var en av kun 3 skyttere som fikk fullt hus i liggende, med 200 poeng. I stående ble det litt mer utfordrende, og her ble det to serier på 95 poeng. Med poengsummen 586 ble det en 23. plass for Ole Martin som deltar i sitt første OL.

– Det ble mye spenning i kroppen og noen skudd bare skjener ut. Det var tøft å skyte, jeg merker det er OL, men jeg henger godt med lenge, sa Ole Martin Halvorsen.

Finalen skytes torsdag klokken 09:30, og kan følges både på MAX og NRK Radio. Der møter Jon-Hermann Liu fra Kina, Kulish fra Ukraina, Kryzs fra Frankrike, Kovacevic fra Serbia, Bartnik fra Polen, Kusale fra India og Privratsky fra Tsjekkia.

Resultater: https://olympics.com/en/paris-2024/results/shooting/50m-rifle-3-positions-men/qual000100–