Flott start under NM-felt på Rena!

Rekordmange 597 skyttere skal i aksjon under NM felt på Rena denne uken. Det skal skytes til sammen 8 øvelser på 7 dager, noe som utgjør 2600 starter. Norgesmesterskapet startet offisielt i går, mandag 29. juli med offisiell åpning med stevneleder Karl Egil Hanevik, og ordfører i Åmot kommune Ole Erik Harstad. Dette til tross for at banen begynte å fylles opp, og utstyrskontrollen startet søndag.

Flagget ble i går likevel heist, og rett etter startet det aller første laget i årets NM. Øvelsene i går var Magnum 1 og Magnum 2, som skulle ende med å bli svært spennende. I Magnum 1 ble det omskyting om både norgesmestertitler og medaljer, etter at både Bjørn Johannessen og Bjørn Einar Norén fullførte til 84 poeng. Etter en spennende omskyting ble det klart at Bjørn Einar Norén ble norgesmester i Magnum 1 etter omskyting mot Bjørn Johannessen som ble vinner av sølvet. Rolf Hindal og Kjetil Bromark hadde begge 83 poeng, og endte i omskyting om bronsen, som Kjetil Bromark vant.

I Magnum 2 ble det raskt klart at Simon Øyvind Sørfosbog var norgesmester etter 84 poeng, og Morten Antonsen sørget for sterk avslutning i nest siste lag, og vant sølvet med 83 poeng. Frank Lien og Kjetil Bromark måtte avgjøre bronsemedaljen over to omskytinger, der Kjetil Bromark kunne juble for dobbelt bronse av NMs første dag.

Farris best i lagskytingen
I lagskytingen var Farris Sportsskyttere 1 best i begge øvelser, og det sterke laget sikret doble norgesmestertitler! Haugesund pistolklubb 1 sikret sølvet i Magnum 1, mens Kristiansand pistolskytter sikret bronsen. I Magnum 2 var det Odda pistolklubb som vant sølvet, mens en populær bronse gikk til hjemmebanehåpet Rena pistolklubb!

For de som ikke var på arenaen finner du en kort oppsummering fra dag 1 under NM her.
Du kan se omskytingene, som ble sendt live her. 

Spesialpistol og spesialrevolver på programmet
På tirsdagens program var øvelsene spesialpistol og spesialrevolver. Med strålende sol og varmegrader gjennom dagen var det dog ikke en utfordring med humøret. Skytterne har strålende fornøyd, og arrangører gjør fortsatt en kjempejobb. Det er stor enighet om at dette er det beste norgesmesterskapet i felt noen gang!
I spesialpistol ble Preben Bakken norgesmester i klasse åpen med 93 poeng, og med det også maksimal poengsum. Bjørn Einar Norén ble sølvvinner med 92 poeng, mens bronsemedaljen måtte avgjøres i omskyting. Dette mellom Runar Magnussen, Jan Helge Ryttersveen Johansen og Espen Magnussen, alle med 91 poeng. Det måtte to omskytinger til for å avgjøre den siste plassen på pallen, der Runar Magnussen ble bronsevinner. Espen Magnussen endte som nummer 4, mens Jan Helge Ryttersveen Johansen ble nummer 5.
Nikolai Rico Hansen er norgesmester i ungdomsklassen med 67 poeng, mens Oskar Robberstad ble sølvvinner med 56 poeng. Molly Børtveit Knudsen vant bronsen med 54 poeng.
Sola pistolklubb vant lagskytingen med sitt andre lag, mens Farris Sportsskyttere 1 vant sølvet, og Bergen pistolklubb bronsen.
I mix-lag var Støren Sportsskytterklubb best, etterfulgt av Hå pistolklubb og Rena pistolklubb med bronse.
Runar Magnussen fikk nok en medalje med seg denne dagen, denne gang gull, da han var eneste med full poengscore på 93 poeng. Gisle Enge vant sølvet med 92 poeng. Også her måtte bronsen avgjøres i omskyting, som her besto mellom Simon Øyvind Sørfosbog og Harald Strømmegjerde på 83 poeng. Simon Øyvind Sørfosbog avgjorde med 5 poeng på sine skudd, og vant med det bronsen!
I lagskytingen vant Sola Pistolklubb 1, mens Haugesund pistolklubb 1 ble sølvmedaljevinnere. Dette etterfulgt av Odda pistolklubb.
I mix-lag ble Hå pistolklubb norgesmestere foran Sunndal sportsskytterklubb.

Du finner en kort oppsummering fra dag 2 under NM her.
Du kan se omskytingene, som ble sendt live her. 

Vi gratulerer norgesmestere, medaljevinnere og skyttere med fine prestasjoner!