Skytternes Gjenbruksmarked – Med braksuksess!

Det var knyttet stor spenning til Skytternes Gjenbruksmarked, som er et nytt bærekraftstiltak. For første gang ble tiltaket testet lørdag 20.- onsdag 23. juli under Landsskytterstevnet på Steinkjer denne uken. I samarbeid med Det frivillige Skyttervesen har vi skapt en arena som tilrettelegger for kjøp og salg av brukt trenings- og skytterutstyr. Vi kan trygt si at dette er en suksess, og det har kommet inn utrolig mange gode tilbakemeldinger. Det har også kommet inn enormt mye utstyr, og vi har solgt utrolig mye – Over 250 vipps oversendelser er gjort, til sum av rundt 200 000 kroner.

Det var utfordrende og planlegge for Skytternes Gjenbruksmarked på forkant, som gjorde det vanskelig å se for seg hvordan det skulle bli. Uavhengig ville vi ikke kunne planlagt for alle positive tilbakemeldinger og  engasjementet vi fikk underveis! Vi hadde ikke sett for oss mengden med utstyr som kom inn – og dermed heller ikke ut. En fysisk arena med mulighet for å prøve utstyret har i stor grad bidratt til at mye utstyr har fått nye eiere. Vi er stolte, og takknemlige for denne uken!

Brukervennlig marked – godt for miljøet og lommeboka
Det er kommet mange tidligere, og nåværende skyttere, samt klubber og foreldre til skyttere, som har levert utstyr til salg. Dette gjelder både NSF- og DFS-utstyr, i alle mulige former og fasonger. Derfor er det mange skyttere som har fått mulighet til å kjøpt nytt utstyr, uavhengig om det er unge skyttere som skal opp i knestående/stående, eller skyttere som ønsker feltdress. Også klubber har kjøpt utstyr til rekruttering, så flere unge håpefulle kan få prøve skyting. Dermed er det ikke bare et tiltak som er godt for miljøet, og lommeboka – Men også et tiltak som senker terskelen for å starte med aktivitet.

Behovet for Skytternes Gjenbruksmarked har vist seg å være større enn hva vi trodde, og det er utrolig morsomt å se engasjementet, og behovet under markedet. Dermed er det spennende å se hva vi har skapt, og hva man kan gjøre med dette videre.

Vi takker alle for gode tilbakemeldinger, og Det frivillige Skyttervesen for et godt samarbeid i denne omgang!