Et vellykket NM bane i Rogaland!

Representanter fra arrangørklubbene.

Tusen hjertelig takk til Rogaland Skytterkrets, gjennomført hos Haugesund pistolklubb og Sola pistolklubb med et fantastisk norgesmesterskap. Det var knyttet litt spenning til gjennomføring av et bane-NM innendørs, men sammen har Haugesund Pk, Sola Pk, Stavanger Pk og Hafrsfjord Pk gjort en enorm innsats. Det har vært mange lange dager, men arrangører har fulgt oss gjennom alle som en. 

Etter omtrent 4000 skudd på 600 starter er 46 norgesmestere er kåret – i tillegg til 15 lag, altså 45 norgesmestere i lag har stått øverst på pallen. I tillegg er tre norgesrekorder satt. Dermed er det mange gode prestasjoner både av norgesmestere og medaljevinnere. Det er også skyttere som har deltatt i sitt første mesterskap, og mange skyttere som har skutt nye personlige rekorder! Vi har vært vitne til flere reaksjoner etter konkurranser, både de som er strålende fornøyde, og de som skal hjem og trene.

Det er vanskelig å trekke frem enkelthendelser etter en lang uke med mye skyting. Men vi velger spesielt å trekke frem juniorene, der blant annet Sondre Risan Haltvik er best av samtlige skyttere med 553 poeng. Ane Bjørkås Torgersen har også stått for sterk forbedring av norgesrekorder i junior kvinner. Mens Hans Wang Nøstvold og Tim Leo Hembre er best av alle på presisjonsdselen i henholdsvis hurtigpistol- fin og grov. Ane satte for øvrig norgesrekord i standardpistol med 546 poeng, ny finalerekord med 30 treff i finale, sportspistol og ny norgesrekord i hurtigpistol fin med 576 poeng. 

Vi trekker også frem Pål Hembre som pakker med seg tre NM-gull hjem, og fortsetter øke antallet norgesmestertitler. I tillegg forsvarer Mariell Olsen Vestnes norgesmestertittelen tredje året på rad i OL-øvelsen finpistol/sportspistol. Fullstendige resultater finner du her.

Utdeling av forsvarsforeningens medaljer på innertiere

Videre skal forsvarsforeningens medaljer deles ut i tillegg til medaljene, der forsvarsforeningens ungdomsmedalje skal deles ut til beste ungdoms/juniorskytter i finpistol (innledende 60 skudd). Denne vant Ane Bjørkås Torgersen etter hennes 568 poeng innledende, det samme hadde Sondre Risan Haltvik, men Ane hadde flest innertiere (16*) mot Sondres 11. Forsvarsforeningens verneidrettsmedalje deles ut til NMs beste skytter i grovpistol, også her ble det kamp om innertiere da både Pål Hembre og Tore Vrålstad hadde 573 poeng. Denne vant Pål med sine 15 innertiere mot Tores 12. Vi gratulerer!

Pål Hembre vinner Forsvarsforeningens verneidrettsmedalje.

Ane Bjørkås Torgersen vinner Forsvarsforeningens ungdomsmedalje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har ellers vært svært mange andre gode prestasjoner, og mange skyttere har vært nære å sette norgesrekorder denne uken – så vi ser frem til et spennende neste år!

Dersom du ønsker en lenger oppsummering av hver enkelt klasse/øvelse, er det bare å gå innom vår Facebook-profil, der vi har oppdatert underveis. 

Vi har videre lagt ut mange bilder på denne plattformen, og velger ut de beste til vår Flickr-konto (vi håper på litt tålmodighet med å skille ut bilder, det er tatt over 5000 denne uken!). Disse vil du finne fortløpende finne her. 

Vi gratulerer alle norgesmestere, medaljører og skyttere med flotte prestasjoner under ukens NM. Vi gleder oss allerede til NM bane på Ørland i uke 28 i 2025.