Barn og unge skal oppleve idrettsglede i et trygt miljø. Trenerattesten gir deg et godt utgangspunkt for å lykkes som trener, slik at utøverne møter et mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett eller klubb.

Trenerattesten er en enkel og digital gjennomgang av de viktigste oppgavene til trenere i norsk idrett. Den er obligatorisk for alle som jobber som trenere i idretten. Trenerattesten tar utgangspunkt i idrettens barnerettigheter, og har som ambisjon å skape en felles grunnforståelse og forventningsavklaring på hva som kreves for å være trener i norsk idrett.

Den kommer i tre versjoner – én for trenere i barneidretten, én for trenere i ungdomsidretten og én for trenere i voksenidretten.

Norges Sportsskytterforbund oppfordrer derfor alle våre trenere i barne- og ungdomsidretten til å gjennomføre Trenerattesten.

Når du har fullført Trenerattesten blir kompetansen synlig på din idretts-CV, og du får tilgang til fagstoff og tips fra noen av Norges beste trenere og utøvere. Kanskje blir du en enda bedre trener for utøverne dine! Å gjennomføre Trenerattesten tar ca 10-20 minutter.


Registrering av trenere i idrettslag

Det er viktig at idrettslagene registrerer sine trenere og har en oversikt over hvem som har fremvist politiattest og gjennomført trenerattesten.

Norges idrettsforbund har gjort det enkelt og oversiktlig for klubbledelsen i idrettslag å få full kontroll på sine trenere. Ved å gå inn på minidrett.no/trener kan du godkjenne trenerattester fra trenere i din klubb. Dette gir idrettslaget en helt ny og unik oversikt over aktive trenere, enkel statistikk og ikke minst oversikt over hvem som har fremvist politiattest.

Du finner mer informasjon her.